تولید محتوا
تولید محتوا ( Content production )
اگر در همین حین از کسی که فعالیتش تولید محتوا می باشد بروید بپرسید ایجاد محتوا یعنی چه در جوابش انقدر توضیحات اضافه ای به شما میدهد که احتمالا جواب خودش را می دهد؛ زیرا دنیای بازار یابی محتوا که هر فردی تعریف خاص به خودش را دارد.
ما میخواهیم یک تعریف مختصر و مفیدی راجب تولید محتوا به شما عزیزان بگوییم: محتوا همان موضوعی است که همه شما در طول روز با آن سر و کار دارید؛ ویدیو های طنز یا عکس و توضیحات محصول که در اینیستاگرام موجود می باشد مشاهده میکنید، کتاب های صوتی که در راه دانشگاه یا غیره گوش میکنید، ویدیوهای آموزشی در آپارات یا یوتیوب که مشاهده میکیند، کتابهای دیجیتال که در موبایل یا کامپیوتر میخوانید و یا محتوایی که برای طراحی های مختلف مانند طراحی سایت و در نهایت همین مطالب که حالا در حال خواندن هستید همه محتوا حساب میشوند.
تولید محتوا جدید
پس در هر موضوعی که در دنیای مدرن امروزی میبینید،می شنوید یا میخوانید به نوعی محتوا به حساب می آیند.
ولی الان اگر بخواهیم یک تعریف کامل برای تولید محتوا بدون مثال از انواع محتوا بنویسیم به این تعریف میرسیم یک تعریف کامل بدون مثال از انواع محتوا بنویسیم به این تعریف میرسیم که:
به هر چیزی که برای انسان قابل درک است و در بستر کانالهای دیجیتال یا غیر دیجیتال قابل انتشار هستند محتوا میگویند
به هر موضوع یا مسئله ای که برای اشخاص قابل درک باشدیا در ورود به دنیای دیجیتال یا غیر دیجیتال که قابل پخش می باشند محتوا میگویند.
پس در پاسخ به سوال تولید محتوای جدید میتوانیم بگوییم یعنی خلق هر چیز قابل درک برای انسان ها.
تولید محتوا چیست
این تعریف برای کسانی که زیاد آشنایی با این موضوع ندارند بسیار سخت می باشد؛ این تعریف خیلی جامع و ربط مستقیمی هم به بازاریابی ندارد. صبر کنید تا در ادامه بهتر توضیح دهم.
تولید محتوا یعنی نگارش، طراحی، ضبط یا ساخت هرچیزی که برای انسان ها قابل درک باشد و در بستر های متنوعی منتشر میکنیم تا به اهدافی مثل کسب درآمد، رسانهسازی و … برسیم.
شاید الان به این موضوع فکر کنید که یعنی همین عکسایی که در بستر اینترنت پخش میکنیم پس کار چندان دشواری نمی باشد مطلب نوشتن هم مانند انشا نوشتن است هر انسانی میتواند بنویسد..
پس چرا موسسه ها اینقدر به دنبال کارشناس تولید محتوا هستند؟ جواب این سوال ریشه در بازاریابی ابتدایی بر محتوا دارد. (Content Marketing)
مراحل تولید محتوا
- هدفگذاری
- تدوین استراتژی محتوا
- اصلاح و بهروزرسانی
- تحلیل
- توزیع
- تولید محتوا
فقط ایجاد یک محتوا بدون ادامه مراحل فایده چندانی ندارد. مثل این می باشد که روی تردمیل بدوید، انرژی مصرف کنید اما به هیچ جایی نمیرسید.
تولید محتوایی مفید می باشد که بتواند برای شما در آمدی کسب کند یا بتوانید به واسطه آن تغییری در دنیای اطرافتان ایجاد کنید.
به این ترتیب به ندرت میشود که سرآشپز معروف دنیا با دهها میلیون فالوور در اینستاگرام اما عکسهای اکبر را فقط باجناقش لایک میکند.
پس دیدیم که به همین راحتی هم نمی باشد.
شاید تا اینجای مطالب پاسخ سوالتان را پیدا کرده باشید اما توصیه میکنم ادامه مقاله را بخوانید تا نکات بهتری از این بازار پر سودای محتوا بدانید.
تاریخچه تولید محتوا
اولین کسی که به ایجاد محتوا پرداخت غارنشینی بود که نامش استونی بالمارت که خودش را در حال شکار گوزن بر روی دیوار غار نقاشی کرد.
استونی بالمارت را به خاطره ها بسپارید اما این نقاشی هایی که استونی بالمارت کشیده است هم به نوعی تولید محتوا به حساب می آید.
تولید محتوا یعنی با بازاریابی مبتنی بر محتوا ارتباط زیادی دارند.
شروع این کار از نظر ما وقتی می باشد که از آن برای «کسب درآمد و بازاریابی» بهره گرفته شد. اوقاتی که کسبوکارها متوجه شدند تبلیغ خشک و خالی فایده ای ندارد و باید با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند؛ آن هم ارتباطی دو طرفه و بلند مدت.
یعنی برخی آدم ها گول تبلیغ هارا دیگر نمیخوردند و باید با ارتباط با اشخاص برقرار می شد. محتوا کلید این ارتباط بود. کسبوکارها شروع به تولید و توزیع محتوایی کردند که مخاطب به آن نیاز یا علاقه داشت.
زمان اولین بار چه فردی یا کدام کسب و کار این اینده را اجرا کرد مشخص نمی باشد.اگر که مفهمیدیم چه کسی است حتما به او لقب پدر تولید محتوا را می دادیم.
با همه این ها گفته میشود که همه چیز از موسسه John Deere در سال 1859 شروع شد. خب مشاهده کنیم که آنها چطور این کار را شروع کردند. مجلهها اولین بستر ایجا محتوا بودند.
شرکت جان دیر (John Deere) در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده ماشینآلات کشاورزی در جهان است. این شرکت در سال 1837 توسط آهنگر و مخترعی به همین نام بنیانگذاری شد. وقتی کسبوکار جان دیر رونق پیدا کرد مثل بقیه شروع به تبلیغات کرد.
با همه اینها آنها توانستند به فروش ادوات کشاورزی کمک کند اما نتوانست یک ارتباط دائمی با مشتریان برقرار کند.
سفارش تولید محتوا
آنها شروع به تولید محتوا در مجله کردند اما نه مجلهای مانند بقیه با اخبار زرد و پر از صفحات تبلیغاتی. نام مجله را گذاشتند The Furrow که تنها مخصوص کشاورزان بود. این مجله مطالب آموزشی و خبری درباره کشاورزی دارد و در کنار این مطالب، محصولات تهیه شده شرکت John Deere را معرفی میکند.
مجله The Furrow اولین شرکتی می باشد که تلاش خود را در جهت بازاریابی محتوایی انجام داد. مفید می باشد که این بدانید این مجله هنوز هم منتشر میشود. البته وبسایت و شبکههای اجتماعی The Furrow برای نسل جدید جذابیت بیشتری دارند.
اولین سردبیر این مجله آقای Sizemore نکته های جالبی درباره سیاست مجله میگفت که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت تولید محتوا
تمام محتواهای مجله به تولید محتوا برای کشاورزان اختصاص داشت و نه به محصولات شرکت جان دیر. ما مدیران خود را قانع کردیم که طول داستانها کاهش یابد و از تصاویر بزرگتری بهره بگیریم، زیرا افراد حوصله خواندن مقالات طولانی را ندارند. ما از تصاویر ویژه به تولید محتوا استفاده میکردیم، زیرا هیچ مجله دیگری این کار را انجام نمیداد.
مجله The Furrow به کشاورزان کمک میکند تا با یادگیری نکات و اصول کشاورزی، محصولات بیشتر و بهتری برداشت کنند و در کنار آن با محصولات جان دیر یا روشهای بهرهبرداری از آنها آشنا میشوند.
این مجله به قدری موفق بود که کشاورزان شروع به خواندن آن به عنوان منبع معتبر تولید محتوا در حوزه کشاورزی کردند و عکسهای مجله را بر روی دیوارهای خود نصب کردند.
این مجله اکنون به 12 زبان و 40 کشور منتشر می شود. در اوج خود، 4 میلیون خواننده داشت و اکنون با فعال شدن کانال های دیجیتال، نسخه چاپی آن همچنان حدود 1.5 میلیون مشترک دارد.
پس از موفقیت این مجله، شرکت ها مجلات مشابه بسیاری را راه اندازی کردند. این مجلات به قدری موفق شدند که بسیاری از آنها مشترکین دائمی مجلات مختلف عمومی یا تخصصی شدند.
در ایران مجلاتی درباره ماشین، دانش، دانشمندان، موفقیت و خانواده زیست محیطی می خواندم. اگر در دهه 80 یا بعد از آن متولد شده اید، ممکن است با هیچ یک از این نام ها آشنا نباشید.